Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Het virtueel menselijk lichaam

Looptijd: van 1 april 2017 tot 1 juli 2019
Afbeelding Virtual reality VIEMR

 

Over het project

 

VIEMR gebruikt de nieuwste innovatieve technieken. Niet alleen binnen commerciële projecten maar vooral binnen de zorg en energiesector waarbinnen VIEMR samen met het UMCG wetenschappelijk onderzoek doet naar de effecten van Virtual Reality. Samen met het UMCG hebben zij een virtuele omgeving ontwikkeld voor zorgprofessionals (in opleiding).  

In deze omgeving (platform) wordt gezorgd voor realistische interactie op verschillende apparaten en in virtual reality of augmented reality (VR/AR). Je zou het kunnen zien als een virtuele 3- dimensionale encyclopedie van het menselijk lichaam. Het platform biedt trainingsmogelijkheden bij zorgprofessionals (in opleiding) op het gebied van kennis van het menselijk lichaam.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen