Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Het virtueel menselijk lichaam

Looptijd: van 1 april 2017 tot 31 maart 2019

Maak van je fantasie werkelijkheid, beleef Virtual Reality bij VIEMR! Ga racen met Max verstappen, zwemmen met wilde dolfijnen of navigeer jezelf door een 3D wereld. Of ontdek Augmented Reality: interacteren met machines.

KOM LANGS TIJDENS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

Kortom: alles is mogelijk bij VIEMR tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 oktober.  Bekijk de nieuwste VR/AR brillen en hardware en ontdek wat hiermee mogelijk is in de toekomst!

VIEMR is specialist in Virtual Reality en Augmented Reality oplossingen. “Wij springen in het diepe en verkennen het onbekende. Ruimdenkend, doelgericht en vol overgave. Altijd op zoek naar de WOW-factor. Met ruim zeven jaar wereldwijde ervaring heeft ons team de meest innovatieve, spraakmakende en prijswinnende campagnes gemaakt voor de grootste merken.”

Afbeelding Virtual reality VIEMR

 

Over het project

Anatomische kennis en een 3-dimensionaal voorstellingsvermogen zijn van groeiend belang voor optimale benutting van en beperking van medische risico’s bij toepassing van medische-technologie, zoals kijkoperaties. VIEMR en de anatomie-sectie van het UMCG beogen daarom gezamenlijk een virtueel interactief humane anatomie platform voor zorgprofessionals (in opleiding) te ontwikkelen en demonstreren. Het platform biedt fotorealistische 3-dimensionale visualisatie en interactie met anatomische preparaten op verschillende apparaten en in virtual of augmented reality. Het is als het ware een virtuele 3-dimensionale encyclopedie van het menselijk lichaam. Het platform speelt hiermee in op een groeiende behoefte naar anatomische kennis en trainingsmogelijkheden onder zorgprofessionals (in opleiding).

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen