Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

High Tech - Knowledge Transfer

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 1 maart 2019


In dit project wil de Universiteit Twente 4 nieuwe kennisverspreidingsvormen gericht op het MKB initiëren. Focus zal liggen op twee inhoudelijke thema's, HTSM in de corssover naar Maakindustrie en ICT en HTSM in crossover naar Health. Dit komt overeen met de sterktes van het regionaal bedrijfsleven en de Universiteit Twente.

Bij de activiteiten wordt met name ingezet op kennisflow van universiteit naar bedrijven waarbij de wetenschappers van de universiteit hun visie uitdragen wat betreft technologische ontwikkelingen. Minstens net zo belangrijk is echter ook de input van het berijfsleven. Bedrijven zien als geen ander de commercieel interessante toepassingsmogeiljkheden en de techonologische en commerciële stappen die genomen moeten worden tot toepassing om tot een goede business case te komen. Ook kunnen vragen uit het bedrijfsleven leiden tot nieuw ontwikkelde kennis.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen