Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

High tech X-Gen windturbine

Looptijd: van 1 augustus 2017 tot 31 oktober 2021
Plattegrond van de locatie van het project

De transitie van een fossiele naar een duurzame energiehuishouding is urgent. Tot op vandaag de dag neemt de CO2-uitstoot nog steeds toe. Het doel van dit project is om een hightech oplossing voor energietransitie te ontwikkelen. Concreet gaat het om de ontwikkeling van een windturbine voor gebruik in de bebouwde omgeving, zoals voor huishoudens en kleine zakelijke energiegebruikers, zoals VvE?s, zorginstellingen, bejaardentehuizen en kantoren. De beoogde windturbine is compact, onderhoudsvriendelijk, geluidsstil, betaalbaar en levert een bijzonder hoog rendement. Dit project bevindt zich op het snijvlak van de internationale topclusters Chemie & Materialen en High Tech Systemen & Materialen en het merendeel van de activiteiten wordt in de provincie Limburg uitgevoerd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen