Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

HIGH-THROUGHPUT SEED AND SEED TREATMENT SCREENING

Looptijd: van 1 april 2018 tot 1 juli 2020


Binnen het project “High-throughput seed and seed treatment screening” werken vier bedrijven samen aan de ontwikkeling van een machine waarmee zaden volautomatisch, individueel gekarakteriseerd en gevolgd kunnen worden tijdens een behandeling.

Hiervoor worden diverse technieken gebruikt, waaronder hyper spectrale RGB kleuropname, röntgen-, chlorofyl fluorescentie, 3D opname, maar ook spectroscopieopname middels NIR (Nabij InfraRood). Een aantal van deze technieken wordt voor het eerst toegepast in de zaadindustrie. Het systeem zal nieuwe gegevens opleveren waarmee compleet nieuwe data-analyses gedaan kunnen worden en waarmee nieuwe informatie over zaadinhoud en –samenstelling verkregen wordt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen