Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Hightech (w)aardappelveredeling

Looptijd: van 6 februari 2017 tot 31 januari 2020
Plattegrond van de locatie van het project

De Nederlandse agrarische sector behoort tot een van de meest innovatieve en kennisintensieve sectoren ter wereld. De aardappel is hierbinnen een belangrijk product, in het bijzonder als men kijkt naar de provincie Zeeland. Maar liefst 70% van de aardappelexport komt van Nederlandse bodem. De toenemende behoefte aan voedselzekerheid, duurzaamheid en de snelgroeiende wereldbevolking stellen hoge eisen aan de agrofoodsector. Er bestaat een urgente vraag naar nieuwe rassen met significant onderscheidende eigenschappen om deze problematiek de kop in te drukken. Het consortium, bestaande uit een niet-evidente combinatie van partijen uit verschillende disciplines, zal in dit project een integraal innovatietraject uitvoeren om de veredeling te versnellen en de kwaliteit ervan te verbeteren teneinde rassen met significant onderscheidende eigenschappen te ontwikkelen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen