Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

High TIF Living Labs

Looptijd: van 15 december 2015 tot 31 december 2020
Plattegrond van de locatie van het project

SRON, UvA en VU gaan samenwerken op het Science Park en kiezen ervoor hun hightech infrastructuur en expertise, inclusief cleanrooms, vanaf 2016 onder te brengen in een faciliteit: de HighTIF Living Labs. Deze bevinden zich eerst nog op drie locaties en vanaf 2019 op een locatie.
De high-end expertise en apparatuur in de HighTIF Living Labs wordt in diverse projecten ingezet voor valorisatie en samenwerking met het MKB. De toegevoegde waarde van deze valorisatie-inzet in de Living Labs voor MKB groeit van 2,6 miljoen euro/jaar naar 8,1 miljoen euro/jaar in 2020.

De HighTIF Living Labs worden specifiek opgezet met het oog op de twee grootste topsectoren: HTSM en Agri&Food. Binnen de metropoolregio Amsterdam zijn in totaal 300 mogelijke marktpartijen geïdentificeerd. Vooral bestaande uit hooginnovatieve MKB-ers, co-development, tech-transfer en contractwerk. Om de interactie met HighTIF zo laagdrempelig mogelijk te maken is gekozen voor een aantal heldere business modellen voor valorisatie.   Unieke technologische kennis die ontstaat in publiek gefinancierd onderzoek vindt zo beter zijn weg naar de markt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen