Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

HighTIF Living Labs

Looptijd: van 1 mei 2016 tot 31 december 2020

SRON, UvA en VU gaan samenwerken op het Science Park en kiezen ervoor hun hightech infrastructuur en expertise inclusief cleanrooms vanaf 2016 onder te brengen in een faciliteit: HighTIF Living Labs. Deze bevinden zich eerst nog op drie locaties en vanaf 2019 op 1 locatie.
De high-end expertise en apparatuur in de HighTIF Living Labs wordt in diverse projecten ingezet voor valorisatie en samenwerking met MKB. De toegevoegde waarde van deze valorisatie-inzet in de Living Labs voor MKB groeit van 2,6 Meuro/jaar naar 8,1 Meuro/jaar in 2020.
HighTIF Living Labs wordt specifiek opgezet met de twee grootste topsectoren hiervan op het oog: HTSM en Agri&Food. Binnen de metropoolregio Amsterdam deze regio zijn in totaal 300 mogelijke marktpartijen ge?dentificeerd, vooral hooginnovatieve MKB-ers. Co-development, tech-transfer en contractwerk. Om interactie met HighTIF zo laagdrempelig mogelijk te maken is gekozen voor een aantal heldere business modellen voor valorisatie.
Unieke technologische kennis die ontstaat in publiek gefinancierd onderzoek vindt zo beter zijn weg naar de markt.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen