Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

HIPERSENSE: High Performance Remote SENsor SystEms

Looptijd: van 1 juni 2014 tot 31 oktober 2015


De doelstelling is het realiseren van een nieuw regionaal High Tech Platform: HIPERSENSE voor de ontwikkeling van off-grid, zelfvoorzienende efficiënte energiesystemen voor High Performance low power dataverwerkingssystemen.

Deze energiesystemen kunnen ingezet worden in zowel afgelegen gebieden zonder infrastructurele voorzieningen als in gebieden met hoge druk op de piekbelastingen van het bestaande energienet. Met het consortium wordt bijgedragen aan de marktvraag naar hoog intensief dataverkeer en dataprocessing op eigen zelfvoorzienend geïntegreerd en groen energiesysteem. Het resultaat van dit werkpakket is de Hipersense container compleet met 133 zonnepanelen en een windmolen die op 20 oktober 2015 geplaatst is op Industriepark Kleefse Waard te Arnhem.

Hipersense bestaat uit:

• Zonneveld (energie input)

• Windmolen (energie input)

• Accupakket als bufferopslag voor de nacht.

• Generator-set als back-up voor het energiesysteem

• Intelligent besturingssysteem met een gebruikersvriendelijke interface

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen