Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

HiRes tracking & capture system

Looptijd: van 12 maart 2008 tot 31 maart 2009

De ontwikkeling van een geavanceerd automatisch hoge resolutie herkenningssysteem voor verkeerscontrole en -veiligheid, gebaseerd op de nieuwste hard- en softwaretechnieken, dat bij hoge snelheden details van voertuigen kan opnemen, interpreteren en realtime verwerken. Het systeem controleert o.a. op het gebruik van veiligheidsriemen, het niet-handsfree telefoneren en de aanwezigheid en geldigheid van vignetten. Bij een overtreding wordt het kenteken opgeslagen met beeld, tijd, plaats, omstandigheid en overige relevante gegevens ten behoeve van verbalisering van de overtreder. Met betrekking tot de tijdelijke opslag, bewerking en overdracht van gegevens voor vervolging, wordt voldaan aan strenge eisen op het gebied van wettelijke bewijslast en privacywetgeving.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen