Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

HIT (Hanze Institute of Technology)

Looptijd: van 19 februari 2009 tot 30 juni 2014

Het Hanze Institute of Technology (HIT) is een onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Met steun uit het KOMPAS programma is de basisinfrastructuur voor het HIT neergezet. Dit project betreft de volgende twee activiteiten: 1. Bedrijfgericht opleidingsprogramma sensortechnologie2. Ontwikkeling van het Applied Research Centre CENSI. In samenhang leiden deze projecten tot het gewenste toekomstperspectief van het HIT.Bedrijfgericht opleidingsprogramma sensortechnologieHet eerste jaar van de bedrijfsgerichte opleiding sensortechnologie is in de KOMPAS-periode ontwikkeld. Deze is vorig jaar van start gegaan. Dit project betreft de ontwikkeling van de volgende jaren van de opleiding. Het gaat niet om de exploitatie van de opleiding zelf, maar de ontwikkeling van 10 modules voor de overige drie opleidingsjaren. Het project omvat: Intensiveren en uitbreiden netwerk externe relaties en (internationale) bedrijven, w.o. potentiële partners Uitwerken programma aanbod i.s.m. aan het HIT gelieerde bedrijven Voorbereiding en training van de gastdocenten uit bedrijfsleven Ontwikkeling masteropleiding Ontwikkeling van het Applied Research Centre CENSI. Dit onderdeel voorziet in het ontwikkelen van een onderzoekscentrum waar hoogwaardig toegepast onderzoek (open source) naar sensortechnologie wordt verricht, het zogenoemde Applied Research Centre CENSI. Het uit te voeren onderzoek is voor het overgrote deel te typeren als experimentele ontwikkeling (met mogelijk een klein deel industrieel onderzoek). Zowel het onderzoeksprogramma als de onderzoeksresultaten zijn openbaar (open source). Onderzoeksprojecten worden binnen CENSI uitgevoerd door studenten en docent-onderzoekers van het HIT, de HG en mogelijk andere (buitenlandse) kennisinstellingen. De subsidieaanvraag bestaat uit de financiering van de fysieke inrichting van het CENSI (aanleg infrastructuur, meubilair, computers en meet- en sensorapparatuur) en financiering van het projectmanagement. 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen