Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

HLP

Looptijd: van 16 september 2016 tot 16 september 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Met het voorliggende project willen de twee ondernemingen, EnVeCo en RePe Solutions, een nieuwe, zeer duurzame en flexibele bouwmethode ontwikkelen. Het gaat hier om ‘interne’ afwerking van gebouwen. Er zullen profielen worden ontwikkeld, waaraan snel, gemakkelijk, flexibel en recyclebaar verschillende functionaliteiten kunnen worden opgehangen. Hechting daarbij zal geschieden door ‘Hook-Loop-profielen’, oftewel klittenband. Zeer duurzaam en sterk, maar ontwikkelingen aangaande isolatie, afdichting en dergelijke zijn nodig. Met deze methode blijft er architectonische vrijheid, wat bij huidige modulaire bouw afwezig is. Dit is een belangrijke eigenschap die het systeem levensvatbaar maakt, naast dat het een duurzame (oa recyclebaar) en goedkopere bouwmethode is.
Het project bestaat uit twee fases. In de eerste worden de profielen ontwikkeld. Problemen met hechtingen, isolatie en dergelijke moeten worden verholpen. Vervolgens zal een machine worden ontwikkeld, waarmee deze profielen (op locatie) kunnen worden geproduceerd. Verschillende testfases zullen leiden tot een pilotproject, waarin alle aspecten van de ontwikkeling worden getest. Uiteindelijk wil het samenwerkingsverband komen tot een machine die dergelijke profielen kan produceren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen