Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Hoekveranderingen door 3D printzolen meetbaar maken

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 31 mei 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Een podotherapeut kan voetklachten behandelen door het aanmeten van maatwerkzolen. Dit aanmeten luistert erg nauw, waardoor de marktvraag naar valide en objectieve meetinstrumenten stijgt. De op dit moment primitieve meetmethode om het looppatroon te beoordelen (kijken met het ‘timmermans oog’, om de voetstatiek en voetdynamiek te bekijken), moet vervangen worden door een klinisch, objectief camerasysteem. Een desbetreffend systeem kan middels markertechnologie zeer accuraat de bewegingsuitslagen van de verschillende gewrichten berekenen. Wij stellen daarom voor om een klinisch camerasysteem te ontwikkelen dat inspeelt op de mogelijkheden van de smartphone of tablet. De huidige camerasystemen zijn niet klinisch toepasbaar en zijn zeker voor de solistische praktijksetting, prijstechnisch gezien, niet aantrekkelijk. Ons unieke meetconcept biedt de mogelijkheid aan iedere podotherapeut om zijn/haar eigen podotherapeutische interventies inzichtelijk te maken en zo mogelijk te verbeteren. Uiteraard kan het systeem ook door andere (para-) medici gebruikt worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen