Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Hoeve Stein natuurboerderij

Looptijd: van tot

Hoeve Stein is een melkveebedrijf in de waterrijke polder nabij deReeuwijkse Plassen. Wil je er een kijkje nemen? Dat Kan! Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei is de boerderij de hele dag geopend voor publiek. Je kunt er verder deelnemen aan twee activiteiten:

1. Wandelen met de boswachter.

Op vrijdag- en zaterdagmiddag kun je onder begeleiding van een boswachter van Staatsbosbeheer een wandeling maken in de polder. De wandeling is gratis en start om 14:00 uur. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@netwerkplatteland.nl onder vermelding van "Wandeling Reeuwijk".

2. Boeren High tea.

Op zaterdag is er een high tea met rondleiding op het bedrijf. Deze begint om 16:00 uur en kost €6,- per persoon. Hiervoor kun je je aanmelden via info@netwerkplatteland.nl onder vermelding van "High tea Reeuwijk".

 

Wist je dat?

Er zijn 40 collectieven die subsidie ontvangen en die vervolgens de agrariërs een vergoeding geven voor hun werkzaamheden. Meer informatie vindt u op www.portaalnatuurenlandschap.nl Europa kijkt hier met veel belangstelling naar omdat dit systeem goedkoper is dan het individueel afsluiten van overeenkomsten met agrariërs.

Kenmerkend voor Leader is dat besluitvorming over subsidies in de regio plaatsvindt. Europa telt in totaal meer dan 2500 van deze gebieden. Op de site van www.netwerkplatteland.nl vindt u welke gebieden Nederland heeft aangewezen.

Omdat de Europese subsidiegelden voor POP3 vallen onder het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en omdat de landbouw een belangrijke drager is van de kwaliteit van het landelijk gebied, is met de Tweede Kamer afgesproken dat deze subsidiegelden vooral terecht moeten komen bij de agrariërs.

Bijzonder is dat de waterschappen bij veel projecten wel cofinanciering op tafel leggen, maar dat de provincies alle gevallen de subsidies voor water en natuur verstrekken. Dit gebeurt in nauwe onderlinge samenwerking.

De aanDe digitale formulieren worden beheerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in één centraal computersysteem. vrager merkt daar niet veel van; deze zal in de praktijk in het centrale systeem komen via de site van een provincie of via het ministerie van EZ.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen