Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Hoge-as Windturbines op Land

Looptijd: van 13 augustus 15 tot 22 december 16
Plattegrond van de locatie van het project

ReggeWind BV wil bij de realisatie van het windpark Lochter, geen windturbines met een standaard ashoogte van 80-100 meter neerzetten, maar windturbines met een ‘hoge-as’ (145 meter ashoogte). Het voordeel van de hogere ashoogte is de hogere windsnelheid op deze hoogte en minder turbulentie, waardoor er meer energie opgewekt kan worden en de energie output constanter is. Dit heeft als voordeel dat er minder windturbines geplaatst hoeven te worden om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. In deze haalbaarheidsstudie zal onderzocht worden of het technisch haalbaar is, middels een nieuw technisch ontwerp en het toepassen high performance concrete (hoge sterkte beton) om een hoge-as windturbine te ontwikkelen.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen