Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Holland Health

Looptijd: van 23 januari 2012 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Zorg-medisch cluster werkt aan Center of Excellence boven Noordzeekanaal

Stichting Holland Health is het kennis- en innovatieplatform op het gebied van gezondheidszorg, voeding en sport binnen de regio Noordwest Holland (de kop van Noord-Holland). In de stichting werken zorgverleners, bedrijven en kennisinstellingen uit de regio nauw samen om de regio Noordwest Holland tot hét Center of Excellence te maken op het gebied van zorg, ziekte en gezondheid.

Kansen voor West droeg bij aan het nader uitwerken van drie hoofdactiviteiten:
1) Het ontwikkelen van een Kenniscentrum Nanogeneeskunde.
Het gebruik van (minuscule) nanodeeltjes om geneeskundige moleculen te transporteren naar zieke plekken in het lichaam wordt steeds normaler. De nanogeneeskunde belooft betere preventie, vroege diagnostiek en snellere en goedkopere behandeling van patiënten, waardoor deze toepassing op molecuulniveau een grote toegevoegde waarde heeft.
2) Het ontwikkelen van een Kenniscentrum Nucleaire Geneeskunde.
In de regio worden op het vakgebied van de nucleaire geneeskunde belangrijke bijdragen geleverd door sterke bedrijven als MCA Alkmaar, NRG Petten en het VU medisch centrum. In het Kenniscentrum is het isotopenonderzoek ondergebracht en werd het Europese geld ook gebruikt voor het opzetten van de leerlijn Cyclotron Operator en onderzoeksassistent en voor het ontwikkelen van de virtuele Nucleaire Academy als toegankelijke databank.
3) Het verder ontwikkelen van een Trial Center Holland Health in Alkmaar.
Daar vindt al het onderzoek, het testen en het valideren plaats van wat onder 1) en 2) wordt ontwikkeld. Het Trial Center vormt zodoende een belangrijk fundament waarop het zorg-medisch cluster Holland Health steunt.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen