Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Holland Health

Looptijd: van 23 januari 2012 tot 31 december 2015
Holland Health

Zorg-medisch cluster werkt aan Center of Excellence boven Noordzeekanaal

Stichting Holland Health is het kennis- en innovatieplatform op het gebied van gezondheidszorg, voeding en sport binnen de regio Noordwest Holland (de kop van Noord-Holland). In de stichting werken zorgverleners, bedrijven en kennisinstellingen uit de regio nauw samen om de regio Noordwest Holland tot hét Center of Excellence te maken op het gebied van zorg, ziekte en gezondheid.

Kansen voor West droeg bij aan het nader uitwerken van drie hoofdactiviteiten:
1) Het ontwikkelen van een Kenniscentrum Nanogeneeskunde.
Het gebruik van (minuscule) nanodeeltjes om geneeskundige moleculen te transporteren naar zieke plekken in het lichaam wordt steeds normaler. De nanogeneeskunde belooft betere preventie, vroege diagnostiek en snellere en goedkopere behandeling van patiënten, waardoor deze toepassing op molecuulniveau een grote toegevoegde waarde heeft.
2) Het ontwikkelen van een Kenniscentrum Nucleaire Geneeskunde.
In de regio worden op het vakgebied van de nucleaire geneeskunde belangrijke bijdragen geleverd door sterke bedrijven als MCA Alkmaar, NRG Petten en het VU medisch centrum. In het Kenniscentrum is het isotopenonderzoek ondergebracht en werd het Europese geld ook gebruikt voor het opzetten van de leerlijn Cyclotron Operator en onderzoeksassistent en voor het ontwikkelen van de virtuele Nucleaire Academy als toegankelijke databank.
3) Het verder ontwikkelen van een Trial Center Holland Health in Alkmaar.
Daar vindt al het onderzoek, het testen en het valideren plaats van wat onder 1) en 2) wordt ontwikkeld. Het Trial Center vormt zodoende een belangrijk fundament waarop het zorg-medisch cluster Holland Health steunt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen