Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Huidvaccinatie naald (HVANA)

Looptijd: van 1 januari 2022 tot 31 december 2023


Bij een grote virusuitbraak kunnen beschikbare vaccins schaars worden, omdat de vraag veel groter is dan het aanbod. U-Needle kan met haar intradermale naalden minstens vijf keer meer mensen vaccineren met dezelfde hoeveelheid vaccin.

Daarnaast verminderen de intradermale naalden de kans op bijwerkingen ten opzichte van de standaard huidvaccinatie. De naalden van U-Needle hebben de benodigde certificeringen gekregen voor zowel Europa als de Verenigde Staten, maar kunnen nog niet in voldoende hoeveelheden gemaakt worden om de vraag te bedienen. In dit project wordt daarom toegewerkt naar een schaalbare productietechnologie en -infrastructuur die het voor het einde van 2023 mogelijk maakt een hoeveelheid van enkele miljoenen naalden per jaar te produceren

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen