Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Humane biomonitoring op Europese schaal

Looptijd: van 1 september 2010 tot 30 november 2012
Plattegrond van de locatie van het project

Humane biomonitoring is het meten van de concentratie aan chemische stoffen in het bloed, de urine en de weefsels van de mens om na te gaan wat de risico's zijn voor de gezondheid. Dit project wil nagaan in hoeverre dit geharmoniseerd kan gebeuren op Europese schaal. In zestien lidstaten van de EU loopt een pilootproject. Het projectteam zal protocollen opstellen, medewerkers trainen, de nodige materialen leveren en het proces evalueren. De zestien deelnemende landen zullen een nationale databank opstellen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen