Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Humanimal

Looptijd: van 15 juli 2011 tot 31 december 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Samenwerking: Centraal Veterinair Instituut, Stichting Dutch Collaborative Biobank (DCB) en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv (OMFL) Er bestaan infectieziekten waar alleen dieren ziek van worden, er bestaan infectieziekten waar alleen de mens ziek van kan worden, maar er is ook een grote groep ziekten waar zowel dier als mens ziek van kunnen worden. Deze ziekten, die zowel voor mens als dier gevaarlijk zijn, en van dier op mens overgebracht kunnen worden worden zoönosen genoemd. Voorbeelden zijn Q-koorts, ziekte van Lyme en Vogelgriep. Het Centraal Veterinair Instituut (CVI) van Wageningen UR is een internationaal gerenom-meerd en erkend onderzoeksinstituut op het gebied van besmettelijke dierziekten. Het CVI werkt aan de beheersing van het probleem van antibioticaresistentie, de preventie en bestrijding van besmettelijke dierziekten en het ontwikkelen van diagnostica en biologicals, die nodig zijn om dit effectief te kunnen doen. Het CVI ontvangt subsidie vanuit het Operationeel Programma Kansen voor West voor de realisatie van een Emerging Disease Campus (EDC).  De EDC is dé plek waar ideeën op het gebied van (infectie)ziekten ondersteund en op weg geholpen worden en bedoelt om kennis en onderzoeksresultaten opgedaan door het CVI op de markt te kunnen brengen. Het EDC richt zich op vier hoofd activiteiten: - Het ontwikkelen van een valorisatiesysteem. - Het uitvoeren van twee onderzoeksprojecten om het valorisatiemodel te kunnen testen. - Opzetten Biobank - Ondersteunen van startende bedrijven Tijdens de Europa Kijkdagen laat het EDC wat van de activiteiten zien aan de hand van folders, een filmpje, een banner en enkele testjes.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen