Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Humanity House

Looptijd: van 15 september 2009 tot 31 mei 2015
Humanity house

Het Humanity House in Den Haag maakt humanitaire thema's invoelbaar en bespreekbaar zodat iedereen zich bewust is van de keuzes die je kan maken als het gaat om vrede en veiligheid wereldwijd. We doen dit door een onafhankelijke plek te zijn waar thema's als rampen en conflicten vanuit het menselijk oogpunt worden belicht, en organisaties en individuen bijeen worden gebracht. Het Humanity House is dé plek waar ruimte is om het menselijk verhaal achter rampen en conflicten in de wereld te horen, zien en beleven.

Het Humanity House biedt in haar museum de ervaring hoe het is om een ramp of conflict mee te maken en brengt via tijdelijke tentoonstellingen aanverwante thema's over het voetlicht. Daarnaast biedt het Humanity House een platform, een ontmoetingsplek voor mensen, organisaties en instanties die zich bezighouden met humanitaire thema's. Dit doet het Humanity House we via debat, film, muziek en gesprek. De educatie van Humanity House voorziet in programmas voor het onderwijs en brengt wereldproblemen dichterbij kinderen en jong volwassenen.

Humanity House is in december 2010 opgericht en is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. De gemeente Den Haag en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie ondersteunen het Humanity House.

Samenwerking tussen : Het Nederlandse Rode Kruis (NRK), Progra. 21 City marketing en internationale Stad, Progra.21 Citymarketingbudget internationaal en Cofinancieringsfonds.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen