Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Hybride Aardappel As soon As Possible (HAASAP)

Looptijd: van 22 januari 2018 tot 31 december 2020


Solynta heeft een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om aardappels te telen op basis van zaad in plaats van pootaardappelen.

Daarmee kunnen de eigenschappen van aardappelen worden verbeterd, zoals voedingswaarde, grootte en gevoeligheid voor ziektes. De hybride technologie om aardappel te veredelen is nu zover gereed dat hybride aardappelrassen voor de markt ontwikkeld gaan worden. Binnen dit project wordt een bevoorradingsketen ofwel supply chain voor de hybride aardappel ontwikkeld. De te ontwikkelen supply chain omvat: hybride veredeling, de productie van hybride zaad, behandeling en verwerking van hybride aardappelzaad en de teelt van zaailingen en pootgoed. Het traject voor de ontwikkeling wordt in een samenwerkingsverband gedaan door gerenommeerde bedrijven uit de zadenindustrie in Gelderland. Aviko en PepsiCo (aardappelverwerking) zijn als klant supportpartner in het project en garanderen hiermee dat er iets wordt ontwikkeld waar ook een marktvraag voor is. Met de WUR en HAN wordt nauw samengewerkt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen