Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

HYGIËNISCHE VULLER

Looptijd: van 1 januari 2018 tot 31 december 2019
Plattegrond van de locatie van het project

In dit MIT Zuid R&D-samenwerkingsproject met de innovatieve Brabantse MKB-penvoerder GKS Packaging (Eindhoven, penvoerder) en de Gelderse MKB-er TOP BV (Wageningen) wordt een betaalbare, hygiënische afvulunit voor vloeistoffen met een verlengde houdbaarheid ontwikkeld en als prototype gebouwd en onderzocht. De doelstelling van deze R&D-samenwerking is om op basis van de te ontwikkelen kennis op het gebied van decontaminatiemechanismen en de relaties tussen grondstof, proces, vulstap en eindkwaliteit een prototype van een aseptische robotvuller te ontwikkelen, te bouwen en te testen. Het project kent een doorlooptijd van 24 maanden en een projectomvang van €498.500; het consortium vraagt hiervoor €174.474 subsidie (35%).

Dit project richt zich voornamelijk op de (internationale) topsector AgriFood (RIS3 Zuid-Nederland). Generiek richt dit project zich binnen de innovatieagenda van de Topsector AgriFood op zowel meer met minder (minder afval door minder derving), hogere toegevoegde waarde (koelvers i.p.v. ambient houdbaar/gepasteuriseerd of gesteriliseerd) en (in mindere mate) internationaal leiderschap (export van technologie). Het project valt binnen alle drie Hoofdlijnen van het strategisch kader voor stimulering van de Zuid-Nederlandse AgriFood sector (Brainport2020 samenwerkingsverband met Strategic Board Delta Region) t.w. Smart food (ontwikkeling van een innovatief ecosysteem), Healthy food (dit project levert vers en toch houdbare producten en levert netto beter voedsel met meer functionele inhoudsstoffen) en Sustainable food (toegevoegde waardecreatie in de keten door forse reductie van derving (minder afval; minder verspilling)). Het project kan binnen het innovatieprogramma AgriFood geplaatst worden binnen de twee Roadmaps Hoogwaardige Producten en Voedselveiligheid: verhogen van het beschermingsniveau van consumenten en het minimaliseren van veiligheidsrisico’s d.m.v. onderzoek naar verwerkingsmethodes.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen