Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ibulb configurator: gezonde lucht voor mens, dier en gewas

Looptijd: van 1 oktober 2015 tot 30 september 2016
Plattegrond van de locatie van het project

FreshlightAgri heeft ter verbetering van het binnenklimaat in vitale ruimtes (zoals stallen, woonhuizen, kantoren en zorginstellingen) een daglichtlamp met ionisator ontwikkeld: de Ibulb. Met de Ibulb zijn er enkele verkennende veldtesten uitgevoerd in een stalomgeving. Hieruit bleek dat een reductie van minimaal 30% tot 80% van de VOC’s (zoals ammoniak, CO2 en vitale pathogenen) in de stal haalbaar is. Doel van dit project is dan ook het ontwikkelen van een configurator waarmee voor een specifieke situatie en gewenst resultaat bepaald kan worden wat de optimale licht-en ionisatieconfiguratie is.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen