Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Icares

Looptijd: van 25 juni 2009 tot 15 maart 2010
Icares

IcaresIcares is gevestigd in Eindhoven en ontwikkelt (inter)nationale digitale tests op het terrein van beroepen en studies. Klanten zijn met name re-integratiebureaus, loopbaancentra en decanen/studieadviseurs (beroepentests) en onderwijsinstellingen (studiekeuzetests). De mens staat centraal. Naast digitale dienstverlening is er ook persoonlijke begeleiding en advies. Versterken menselijk kapitaalDe doelstelling van het project is om externe gerichtheid te vergroten door pro-activiteit en het innovatief vermogen van de medewerkers te versterken, zodat de organisatie beter kan inspelen op nieuwe markten. Officiële OP-Zuid projectnaam: Scenario's voor slimmer en flexibeler (samen)werken.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen