Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

iDAF – intelligent Dissolved Air Flotation development

Looptijd: van 1 april 2017 tot 11 juli 2018


Nijhuis Water Technology (NWT) opereert al decennia lang zeer succesvol op de internationale markt met haar Dissolved Air Flotation (DAF) systemen voor afvalwaterzuivering.

 Binnen dit project wil NWT de DAF technologie feitelijk geheel nieuwe generatie DAF technologie ontwikkelen door toepassing van geavanceerde simulatiemethodes, en het toevoegen van intelligentie aan het systeem, waarmee een intelligent Dissolved Air Flotation (iDAF) concept ontstaat dat minimaal 10% - 20% beter presteert dan de huidige vergaand geoptimaliseerde DAF systemen. NWT beschikt zelf niet over de hiervoor gewenste simulatie-expertise en –applicaties (CFD modellering), alsmede niet over afdoende diepgaande kennis en expertise op het gebied van geavanceerde procesbesturing, en wil hiervoor in het kader van deze ontwikkeling enkele gespecialiseerde derden inhuren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen