Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Implants for Life

Looptijd: van 30 oktober 2008 tot 1 november 2013
Plattegrond van de locatie van het project

In dit project wordt een medisch implantaat ontwikkeld dat een sterke vergroeiing met botweefsel kan realiseren en tevens in staat is om de gevolgen van grote, wisselende krachten op te vangen. Uiteindelijk moet het beoogde implantaat een leven lang probleemloos in bijvoorbeeld de heup kunnen blijven zitten. Cruciaal hierbij is dat de benodigde technische inzichten om dit medisch implantaat te kunnen ontwikkelen tot op heden nog niet beschikbaar waren. In dit project brengen we technische kennis van verschillende partners bij elkaar om tot de ontwikkeling van een implantaat te kome dat uniek kan worden toegepast ls bot vervanger.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen