Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Incubator Matrix VI

Looptijd: van 5 juni 2008 tot 31 december 2013

Het Amsterdam Science Park (ASP) werd in 1989 opgericht op initiatief van de gemeente Amsterdam en andere partners. Het Matrix Innovation Center stelt faciliteiten beschikbaar en huisvest bedrijven in de life science sector. Zo stelt het een laboratorium- en enkele kantoorfaciliteiten beschikbaar voor kennisintensieve middelgrote, kleine en startende ondernemers. Het ASP heeft nu al vijf bedrijfsverzamelgebouwen, Matrix I tot Matrix V genaamd.

Er is nu behoefte aan een incubator, die plaats biedt aan 30 nieuwe starters op het gebied van life science. In deze incubator is een belangrijke rol weggelegd voor de bemiddelaar, die meehelpt om vraag en aanbod van diensten bij elkaar te brengen, netwerken op te zetten en te onderhouden, kennis te delen en business development vorm te geven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen