Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Industrieel onderzoek Innovatie Roterend schoepenwiel ORC

Looptijd: van 1 november 2015 tot 1 februari 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Triogen ontwikkelt, bouwt en levert installaties voor de benutting van restwarmte door deze om te zetten in elektriciteit, zonder extra gebruik van (fossiele) brandstoffen en zonder CO2 of andere emissies. Deze zgn. Organic Rankine Cycle installaties bevatten o.a. een turbo-generator. De turbine is een cruciaal onderdeel voor de prestaties van het systeem. Triogen werkt aan verbetering van het rendement van deze turbine. Metingen zullen plaatsvinden bij Triogen waarbij gebruik gemaakt wordt van de eigen testfaciliteit. Hierover wordt aan het NLR advies gevraagd, wegens specifieke kennis van aerodynamische metingen, o.a. in windtunnels. Daarnaast zal voor de nieuwe geometrieën de sterkte gecheckt moeten worden, en zal er advies nodig zijn over het toe te passen materiaal. Hiervoor heeft het NLR specifieke kennis en ervaring.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen