Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Industrieel Prefab Circulair HSB Woningcasco met lage CO2 voetafdruk

Looptijd: van 1 juli 2020 tot 30 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Experimentele ontwikkeling van een industrieel vervaardigd prefab circulair houtskeletbouw (HSB) woningcasco middels een nieuwe product-configurator, nieuwe circulaire koppelingen en nieuwe circulair samengestelde en gestandaardiseerde woningelementen, om in de toekomst klantvraag gestuurd maatwerk woningen af-fabriek te kunnen produceren. Daarbij tevens nieuwe apparaten ontwikkelen om het productieproces volledig “Smart Industry” te maken.

Deze ontwikkeling is enerzijds disruptief voor de woningbouwsector, anderzijds disruptief voor het eigen huidige HSB productieproces van De Mar, inspelend op de noodzaak tot industrialisatie van de bouw. Voor het klimaat is transitie in de bouw nodig van beton naar hout en circulaire materialen. Om de CO2 voetafdruk te verlagen

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen