Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Industriele productie van dunne film barriers

Looptijd: van 11 februari 2014 tot 31 december 2014
Industriele productie van dunne film barriers

Het project heeft als doelstelling het ontwikkelen van de productieprocessen en -apparatuur om transparante ‘dunne film barrières’ op industriële schaal te kunnen maken. Dunne film barrières worden als transparante en flexibele coating toegepast in bijvoorbeeld in zonnecellen (OPV) en in OLED-toepassingen (organische licht-emitterende diode) zoals beeldschermen en lichtbronnen. Insteek van de projectpartners is de innovatieve barrière technologie van Holst naar de markt te brengen door het ontwikkelen van de benodigde apparatuur en het zoeken van de geschikte materialen. De barrières die bij Holst zijn ontwikkeld bestaan uit meerdere anorganische lagen afgewisseld met polymere organische lagen. Met name het aanbrengen van de organische lagen vormt een technische uitdaging. De projectresultaten zijn barrière producten en een commercieel beschikbare pilot-line productiefaciliteit (clustertool). De volgende activiteitenzijn als subsidiabel aangemerkt: Eisenpakket barrier clustertool Ontwerpen en bouwen clustertool Proces ontwikkeling barrier lagen Verificatie barrierlagen  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen