Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Informatieknooppunt Bolwerk St. Jan

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 30 juni 2014

Tijdelijk informatiecentrumIn het tijdelijk infocentrum Bolwerk St. Jan kunt u actuele informatie vinden over (vestingwerken)projecten waaraan op dit moment hard wordt gewerkt, waaronder uitzicht en informatie over het met EU-middelen gefinancierde Bolwerk Sint-Jan. Bolwerk St. JanHet te realiseren Bolwerk St. Jan zal de stadsentree van 's Hertogenbosch opnieuw beleefbaar maken. In de ruimte van het Bolwerk zullen de restanten van oude muren zichtbaar worden en het centrum zal gaan fungere als informatiepunt over de cultuurhistorie van de stad én over de food en health sector in de regio. Daarnaast moet het Bolwerk een verkooppunt voor streekproducten en toeristische producten en diensten gaan worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen