Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Infra Rood Wegdekverwarming

Looptijd: van 12 april 2012 tot 30 juni 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het ontwikkelen van een geavanceerd verwarmingssysteem dat in staat is het wegdek van binnenuit te verwarmen op basis van infraroodtechnologie.

Met dit systeem kan op een energie-efficiënte en effectieve manier worden voorkomen dat het wegdek bevriest of dat er sneeuw blijft liggen. De voordelen hiervan zijn dat de levensduur van het asfalt significant wordt verlengd, de beheerskosten van het wegenbeheer worden verlaagd, gladheid en gaten in de weg (en daarmee de kans op ongevallen en files) worden voorkomen en de milieuschade afneemt (vanwege drastische reductie van het strooien van zout).

Bovendien is het systeem duurzaam. Het systeem werkt op basis van lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen