Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Inner Circle Noord

Looptijd: van 22 december 2008 tot 1 juli 2014

De jacht op talent is geopend. De “braindrain” uit het Noorden moet omgezet worden in “braingain”. Om Noord Nederlandse bedrijven te voorzien van goed opgeleide kenniswerkers, moeten scholieren ook daadwerkelijk voor een bètaopleiding kiezen.n dit project worden jongeren op de cruciale keuzemomenten enthousiast gemaakt voor een carrière in watertechnologie. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan vroegtijdige binding met Noord Nederland. Anders bestaat het gevaar dat te veel hoogopgeleide jongeren naar andere regio’s vertrekken.   Hiertoe wordt een mix van activiteiten uitgevoerd, in samenwerking met bedrijven in de watersector en met relevante HBO- en WO opleidingen (TUDelft, TU Twente, Van Hall, Pabo). Het project richt zich op de ontwikkeling van de activiteiten en de structurele samenwerking tussen bedrijfsleven en scholen. Tot 2013 wordt middels dit project eea opgezet en aangeboden aan alle scholen in Friesland. Daarna wordt de rol van Wetsus afgebouwd en zullen bedrijfsleven en scholen dit programma voortzetten. Dan blijft ook de samenwerking om de aansluiting tussen onderwijs en bedrijven te verbeteren, bestaan. Op termijn ligt de rol van Wetsus in het bewaken van kwaliteit en actualiteit van het programma en het netwerk.   Doel van het project is om zoveel mogelijk scholieren te interesseren voor een bèta-carrière en specifiek een carrière in watertechnologie en bij voorkeur in Noord Nederland. Daarnaast is het tweede doel om een betere aansluiting te bewerkstelligen tussen voortgezet onderwijs, HBO+ en bedrijfsleven.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen