Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatie door kenniscirculatie

Looptijd: van 9 mei 2008 tot 1 augustus 2011

Dit project, dat wordt uitgevoerd door de Syntens, richt zich op het verder ontwikkelen en nuttig maken van een duurzaam kennisnetwerk voor het MKB in Noord Nederland en het stimuleren en faciliteren van het MKB in relatie tot pieken en speerpunten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het neerzetten van een kennisinfrastructuur in Noord-Nederland, die kennisinstellingen en kennisinstituten in staat stelt een bijdrage te leveren aan het innovatieve vermogen van het MKB. Door verbeterde samenwerking tussen hogescholen, universiteiten, intermediaire organisaties en kennisinstituten moeten drempels worden geslecht om gemakkelijker toegang te krijgen tot kennis die het MKB kan gebruiken.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen