Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatie en Demonstratie Centra (IDC’s) Duurzame Greenports

Looptijd: van 3 december 2012 tot 31 december 2015

Samenwerking: de Demokwekerij, TNO, WUR Glastuinbouw, GreenQ, PPO Bollen, BKD, KAVB, Anthos, Hobaho, Kenniscentrum Plantenstoffen, Bollenacademie, TU Delft, en NAK-Tuinbouw Om economisch gezond te blijven is het noodzakelijk dat het Greenportcluster innoveert, ondermeer op het terrein van teelt, energie, smaak, robotica etc. Daarnaast is het belangrijk dat er een omgeving komt waar deze doorbraakinnovaties kunnen plaatsvinden en de kennis structureel gedeeld kan worden met andere geïnteresseerde ondernemers. Om dit mogelijk te maken worden in het kader van dit project op drie locatie, zes zogeheten Innovatie en Demonstratie Centra (IDC’s) ingericht. Dit zijn:  - Vier IDC’s in het Oostland rondom Energie, Water, Smaak en Teeltmanagement/opleiding  - Een IDC in de bollenstreek gericht op de bloembollen en vaste plantensector  - Een IDC in het Westland rondom Robotisering en Mechatronica Door samenwerking met de universiteiten van Delft en Wageningen wordt de opgedane kennis gevaloriseerd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen