Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatie Platvis Visserij fase 1

Looptijd: van 1 juli 2008 tot 21 augustus 2009
Plattegrond van de locatie van het project

Met de opgedane kennis tijdens het project Innovatie Platvis visserij fase 1 is het pulsvis systeem ontwikkeld tot een kansrijk alternatief voor de traditionele boomkor in de platvisvisserij. Ook zijn de brandstofbesparing en dus de kostenbesparing met het pulsvis systeem aanzienlijk.De belangrijkste doelstelling van de subsidie was het verbeteren van de techniek. De TX68 is uitgerust met de verbeterde pulsvis systeem. De aanpassingen hebben bijgedragen aan het commerciële succes van de TX 68. Ook bleken andere uitkomsten positief: De brandstofbesparing met het pulsvis systeem ligt op ongeveer 50%. De gevangen vis is van betere kwaliteit. Een sterk verminderde bijvangst aan ongewervelde bodemdieren. Een sterk verhoogde overlevingskans van ondermaatse platvis.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen