Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatie InnoSportLab Den Haag

Looptijd: van 1 februari 2012 tot 30 juni 2015
innovatie sportlab

Innovatie Stimuleringsregeling InnoSportLab Den Haag

Het project 'Innovatie Stimuleringsregeling InnoSportLab Den Haag' was oorspronkelijk onderdeel van het door Kansen voor West gesubsidieerde 'InnoSportLab Zeilen' (looptijd januari 2010 t/m 31 december 2013). Hier werden zeilsport, bedrijfsleven en kennis bij elkaar gebracht voor het ontwikkelen van technische ontwikkelingen die de topsport ten goede komen.
Om subsidie-technische redenen was het beter om voor het InnoSportLab Den Haag waar dit alles zich afspeelde, het onderdeel 'stimuleringsregeling' apart te regelen. De looptijd van dit project liep door tot in 2015.

De basis van elk InnoSportLab bestaat uit de samenwerking tussen een coach en wetenschapper, samenwerking tussen de sport, kennisinstellingen en het bedrijfsleven en inbedding in de dagelijkse praktijk. Vanuit de Innovatie Stimuleringsregeling werden de resultaten en ervaringen, die rondom het zeilen uit het InnoSportLab Den Haag voortkwamen, als uitgangspunt genomen. De volgende stap was het benutten van wetenschappelijke kennis in de praktijk, de kennisvalorisatie. De stimuleringsregeling moedigde dit aan, door onder meer ondernemers in het midden-en kleinbedrijf de mogelijkheid te bieden om een samenwerking aan te gaan met kennisinstellingen en het InnoSportLab Den Haag. Kansen voor West leverde een financiële bijdrage aan de diverse activiteiten in het kader van deze regeling, zoals aan het aanvraag- en selectieproces, het beoordelen van de aanvragen door de samengestelde commissie, het verstrekken van subsidie en het zorg dragen voor een inhoudelijke en financiële tussen- en eindrapportage.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen