Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatiecluster TechValley

Looptijd: van 25 mei 2018 tot 31 maart 2022
Techvalley

Noord-Holland kent een belangrijke en innovatieve maakindustrie. Het gaat vaak om relatief kleine nichespelers, die vaak een grote internationale markt bedienen. Innovatie vindt vaak achter de voordeur plaats zonder dat de buitenwereld hier kennis van heeft. Het is de kracht van de sector en tegelijkertijd de zwakte.

De zwakte ligt hem in de relatieve onbekendheid:
• waardoor leren van collega-bedrijven (open innovatie) wordt belemmerd;
• bij studenten, waardoor er een lage instroom van nieuw talent is;
• waardoor innovatiekracht onvoldoende tot resultaat komt.

Het innovatiepotentieel van de maakindustrie in Noord-Holland wordt dus onvoldoende benut. De bedrijven in Noord-Holland zijn ieder op zich sterk in hun eigen assortiment en sector, maar ontberen de slagkracht in R&D om te investeren in automatisering en robotisering van de productiefaciliteiten en kunnen daardoor niet kosteneffectief produceren.

Met een gezamenlijke vorming van een innovatiecluster waarin op basis van open innovatie samen¬gewerkt wordt, kan het cluster deze slagkracht ontwikkelen.
Het project wordt uitgevoerd vanaf 1 september 2018 tot en met 30 september 2021.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen