Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatief Actieprogramma Drenthe 2010-2012 (IAD)

Looptijd: van 20 oktober 2009 tot 31 december 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Het project betreft de uitvoering van het Innovatief Actieprogramma Drenthe (IAD) 2010-2012; dit programma is een doorontwikkeling het Innovatieve Actieprogramma 2005-2007 en van het IAD 2008-2010. Binnen het programma wordt expliciet ingezet op: Versterking van het innovatieklimaat binnen de hele regio; Realisatie van nieuwe producten en diensten door MKB-ondernemingen in de regio, die tot extra economische groei en de creatie van nieuwe arbeidsplaatsen leiden; Bevordering van een goede samenwerking tussen kennisinstituten en de kleine en middelgrote ondernemingen (MKB); Bewustzijn creëren binnen de regio over de mogelijkheid om met kennisinstellingen samen te werken via thematische seminars; Stimulering van op innovatie georiënteerde internationale netwerken om de concurrentiekracht van de regio te vergroten. De uitvoering van het IAD valt buiten het onderhavige project. De provincie Drenthe financiert dit zelf. Met andere woorden de subsidiabele kosten bestaan alleen uit de subsidie aan de bedrijven zelf.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen