Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Innovatief opkweeksysteem voor een ecologisch

Looptijd: van 30 april 2015 tot 31 augustus 2017

Vrijdag 12 mei tussen 09.00-15.00 verzorgt Roem van Yerseke rondleidingen door het bedrijf.

Tijdens de Kijkdag bij Roem van Yerseke krijgt u de kans een kijkje te nemen in de Hatchery (kwekerij).  Een rondleiding neemt u mee in de wereld van de oesterkweek; in de hatchery worden binnendijks oesters gekweekt. We vertellen hoe ze geboren worden en hoe ze in verschillende systemen worden opgekweekt en gevoerd. De oesterkweek heeft te kampen met verschillende ziektes. We laten zien hoe we hier mee omgaan. Tot 1 centimeter kunt u de levensstappen bekijken in de hatchery. Vanaf 1 centimeter gaan de oesters weer naar het buitenwater.

U kunt zich opgeven voor een rondleiding via hatchery@roemvanyerseke.nl. De rondleiding zal +/- 30 - 45 minuten duren en is geschikt voor alle leeftijden.

Om iedereen de aandacht te kunnen geven die hij/zij verdient, neemt Roem van Yerseke contact met u op om een tijdstip voor de rondleiding  af te spreken.

Ook het project 'Krachten bundelen voor rendabele algenkweek' komt tijdens de rondleiding aan bod.

Het doel van het project is het ontwikkelen van een opkweeksysteem voor oesters, zodat een ecologisch en economisch duurzaam product wordt geleverd. Hiermee wordt de Zeeuwse oestersector gemoderniseerd en de aanvoer van Nederlandse oesters vergroot.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen