Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatiefonds Noord-Holland

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

In Noord-Holland is veel innovatiepotentieel aanwezig. Maar innovatie is omgeven met risico’s en het is voor bedrijven (inclusief start-ups) vaak lastig om voldoende financiering te vinden.

Het Innovatiefonds Noord-Holland – een initiatief van de Provincie Noord-Holland en samenwerkende (Amsterdamse) kennisinstellingen- richt zich op het verstrekken van financiering voor het verder brengen van innovaties door bedrijven en samenwerkingen tussen bedrijven en kennisinstellingen.

Doel is de zogeheten ‘Valley of Death’ in de vroege innovatiefase te kunnen overbruggen en innovaties ‘proof-of-concept’ te laten bereiken: is het werkbaar, haalbaar, schaalbaar? Daarna kan verdere commercialisering en vermarkting plaatsvinden. Met als einddoel de regionale economie te versterken en goede oplossingen te stimuleren voor de maatschappelijke vraagstukken die aan de orde zijn (inclusief bijvoorbeeld duurzame energie, duurzame mobiliteit en circulaire economie).


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen