Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Innovatiefonds Oost Nederland 2008-2015

Looptijd: van 1 juli 2008 tot 30 juni 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Het innovatiefonds geeft ondernemers de mogelijkheid om samen met Oost NV, de kennisinstellingen en intermediairs, financiële knelpunten op te lossen. Zodat de ondernemers ruimte hebben om product- en marktgericht te innoveren. Zonder een investering vanuit dit fonds, zouden zij geen of met aanzienlijke vertraging groei kunnen realiseren. Verder is uit vorige gevoerde fondsen gebleken dat een investering uit het innovatiefonds andere investeerders over de streep kan trekken om mee te investeren uit het oogpunt van risicospreiding. Het fonds mobiliseert private investeerders om daarmee de beschikbare financiële middelen voor deze doelgroep te verruimen.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen