Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatieve paardenembryo's door mondiale marktgerichte samenwerking

Looptijd: van 9 december 2008 tot 30 september 2015

Dit project heeft twee doelstellingen: 1) Het ontwikkelen van nieuwe technieken voor het winnen van paardeneicellen en de doorontwikkeling naar paardenembryo's 2) Het produceren van paardenembryo's dat ze ook aan landen buiten de EU geleverd kunnen worden. Bovendien wordt een intensieve samenwerking opgezet met diverse (agrarische) bedrijven universiteiten en onderzoekers in binnen- en buitenland om dit gerealiseerd te krijgen en verder te blijven ontwikkelen. Op lange termijn wil het centrum met de beschikbare kennis uitgroeien tot een wereldwijd onderzoeks- en behandelcentrum op het gebied van gynaecologie en fertiliteit in de professionele paardenhouderij.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen