Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatieve reproductie Europese aal

Looptijd: van 1 maart 2013 tot 30 december 2015

Het project had twee doelstellingen:
1. Het onderzoeken of natuurlijke prikkels er toe kunnen leiden dat kweekalen op een betere manier zich kunnen ontwikkelen tot schieralen;
2. Het zoeken naar geschikt voedsel voor vroege palinglarven.

Aangaande de eerste doelstelling is aangetoond dat het simuleren van een zoet- en zoutwatermigratie, gevolgd door een hormonale stimulatie, er toe leidt dat kweekalen zich ontwikkelen tot schieralen. De relatief oudere kweekalen deden het hierbij beduidend beter dan de jongere kweekalen.

De alen die beschikbaar waren naar aanleiding van het eerste onderzoek zijn aangezet tot reproductie. Echter na de celdeling stopte in alle gevallen reeds binnen 24 uur na de bevruchting. Om deze reden kon er ook geen onderzoek gedaan worden naar de tweede doelstelling, omdat er geen palinglarven beschikbaar waren.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen