Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Innovatieve voedingstechnologie schelpdieren

Looptijd: van 1 augustus 2010 tot 1 augustus 2013

Bonton Products BV heeft geprobeerd met een groep van samenwerkingspartners en Universiteit Gent een unieke innovatieve voedingstechnologie voor schelpdieren te ontwikkelen. Deze ontwikkeling was specifiek gericht op een succesvolle en economisch haalbare vetmestingsprocedure voor de schelpdierindustrie. Deze behoefte komt voort uit het met regelmaat kampen van ondermaatse kwaliteit van consumptiedieren en de afhankelijkheid van de natuurlijke condities in de zee.

Conclusie
De resultaten uit de verschillende resttrajecten zijn in de basis positief te noemen, echter toepassing op grote (commerciële) schaal is nog niet te realiseren.Het gehele proces blijkt een stuk complexer dan vooraf ingeschat, waardoor Bonton Products BV ook heeft moeten concluderen dat de onderzochte techniek nog niet geschikt is voor het initiële doel van dit project.

 

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen