Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Innovation 2 Industrialisation for Advanced Micro- en Nanosystems

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 30 juni 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het project bestaat uit een clusterproject en zes concrete innovatieprojecten. De missie van I2I is om (MKB-) bedrijven in de Micro- en Nanotechnologie de mogelijkheid te geven ontwikkelde technologieën/prototypen versneld door te zetten naar een daadwerkelijke toepassing en richting uiteindelijke marktintroductie.

Binnen de activiteitengroep I2I Cluster Ontwikkeling & Infrastructuur wordt gewerkt aan het strategisch opbouwen van kennis en kunde uitwisseling, open innovatie infrastructuur, New Business Development en de internationale promotie van het I2I cluster in Oost-Nederland. Bij de I2I Development projecten werken bedrijven en kennisinstellingen vanuit hun verschillende kennisposities en competenties aan het realiseren van concrete Business Cases.

De volgende deelprojecten worden uitgevoerd: I2I Breath Analyzer, I2I Inhaler, I2I Diagnosis POC Cartridge, I2I Blood/Fluid Sampler, I2I Thin Film Lift-Off Technology en I2I Ultrasound Imaging.  

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen