Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Inrichting publieke ruimte Kloosterkwartier Sittard

Looptijd: van 4 april 2008 tot 15 februari 2012

Met de inrichting van de publieke ruimte Kloosterkwartier Sittard wordt een bijdrage geleverd aan de versterking van het vestigingsklimaat van de gemeente Sittard-Geleen, door het creëren van een stedelijk topmilieu in Sittard middels de herbestemming van een substantieel deel van de oude historische binnenstad. Het project beoogt een koppeling te leggen van een aantal initiatieven in het centrum, zodat een versterkend geheel ontstaat op het gebied van winkelen, wonen, recreëren, parkeren, onderwijs en cultuur. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan de randvoorwaarde van de groei en versterking van de integrale gebiedsvisie A2 als onderdeel van de toptechnologische regio Zuid-Nederland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen