Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Integrale Inrichting Veluwerandmeren IIVR-2

Looptijd: van 1 januari 2008 tot 31 december 2015

IIVR is de afkorting van Integrale Inrichting VeluweRandmeren. De IIVR richt zich op een duurzame inrichting van de Veluwerandmeren en directe omgeving. Duurzaam betekent dat de natuur blijft voldoen aan de Natura 2000-doelstellingen en dat mensen gepast gebruik kunnen maken van het gebied, bijvoorbeeld voor hun broodwinning of om te recreëren.

Binnen het IIVR worden een aantal projecten uitgevoerd, namelijk: aanleggen van het groene kruispunt Nuldernauw, verdiepen bij Nulderhoek, aanleggen kustzone Zeewolde, vergroten van de vaarmogelijkheden in Wolderwijd en aanleggen van het recreatiegebied Bremerberg.

De Bremerbergse Hoek bestaat uit een jachthaven, een seizoenscamping en een openbaar strandje. Vooral het strandje ziet er verwaarloosd uit. Dit komt o.a. door afslag van zand door golven en het afwezige openbaar gebruik. Het strandje is alleen per fiets bereikbaar. De bereikbaarheid en toegankelijkheid van het gebied wordt verbeterd. Het is de bedoeling dat er één robuuste structuur (dijk, boulevard, strand) komt, die als basis dient voor het ontwikkelen van de Bremerbergse Hoek tot een goed ontsloten, kwalitatief hoogstaand, zwaartepunt voor recreatie.

Op de lange termijn verandert het imago van het randmerengebied van 'doorgangsgebied' naar 'verblijfsgebied'. Door een aantrekkelijker vaargebied te creëren, blijft de watersporter langer in het Veluwerandmerengebied, besteedt er meer geld. Dit zal een positief effect hebben op de werkgelegenheid.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen