Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Intelligent tele-screenen van patienten met diabetische voeten

Looptijd: van 2015-07-01 tot 2016-08-30
Plattegrond van de locatie van het project

Een diabetische wond aan de voeten waarvan de aanwezigheid te laat gesignaleerd wordt, leidt al snel tot onherstelbare schade en verhoogde kosten in de zorgketen. De podotherapeut heeft een leidende rol heeft in het beoordelen en van deze groep patiënten voor zover zich nog of alweer deze buiten de kliniek (2e lijn) bevindt. Er is hiervoor een indicatie-systeem van Zorgprofielen (1,2,3 en 4) opgezet. Om de podotherapeut deze beoordeling (screening) effectief en efficiënt uit te laten voeren, zijn er screeningtools nodig. De screening tools die wij voor ogen hebben, bestaan uit een slimme camera (een mobiel platform Android of IOS), software om een anamnese/vragenlijst bij te voegen, een tele-medicine omgeving met een kwaliteitscheck, een veilige opslag van de data en de mogelijk tot reviewen van deze data. In de 2e fase van het project wordt daar diagnostische software aan toegevoegd om het classificeren door de podotherapeut mee te ondersteunen.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen