Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Intelligent zend/ontvangststation

Looptijd: van 1 augustus 2015 tot 1 augustus 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Het project heeft als hoofddoel het faciliteren van snel en goedkoop internet in de buitengebieden en op industrieterreinen. In buitengebieden is men vaak aangewezen op een relatief trage ADSL verbinding. Bij ADSL is de afstand tot de wijkcentrale van invloed op de maximale snelheid die behaald kan worden en dit is in het geval van de buitengebieden vaak een grote afstand. In theorie zijn maximale snelheden van 8Mb downstream en 1Mb upstream te behalen echter in de praktijk ligt dit eerder rond de 2Mb downstream en 0,5Mb upstream.

Met de ontwikkeling van een zend/ontvangstation wordt het ook voor de bewoners in de buitengebieden mogelijk snel internet (tot 500Mb up- en downstream) te hebben zonder dat ze afhankelijk zijn van medebewoners en zonder dat er hoge aansluitingskosten mee gepaard gaan. Een tweede doelstelling die het project wil bereiken betreft het aanbieden van een goedkoper alternatief voor (bedrijfs-) glasvezelaansluitingen aan bedrijven binnen een bedrijventerrein. Middels de ontwikkeling van de zend/ontvangmodule kunnen op één 500Mb aansluiting tot wel 60 ondernemingen worden aangesloten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen