Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Businesswaarde uit de Intelligente Zwerm

Looptijd: van 1 april 2017 tot 16 juli 2020

Nederlands eerste, grootste en meest succesvolle big-data project uit Groningen – Target – krijgt een vervolg met het project ‘Businesswaarde uit de Intelligente Zwerm’. Centraal in het project staat het versneld marktrijp maken van de innovatieve diensten of producten rondom big data in vier voor Noord-Nederland relevante marktsegmenten: gezond ouder worden en lifestyle, slim energiegebruik, voertuigdata en mobiliteit, en seismische meetnetwerken. Daarnaast zal er een MKB-toolbox worden ontwikkeld voor het MKB die het mogelijk maakt om, op haalbare en betaalbare wijze, grote databestanden slim te gebruiken. De nieuwe kennis en intelligente datatoepassingen zullen een significante bijdrage leveren aan de noordelijke economie en werkgelegenheid.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen