Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Internationaal Experience Center 'De Poort'

Looptijd: van 17 december 2009 tot 29 februari 2012
De Poort

Theater De Poort verandert in JoHo’s World Experience

Het World Experience bevindt zich in het voormalige Theater de Poort aan de Haagse Paviljoensgracht. Bezoekers beleven, ervaren en ontmoeten er verschillende culturen. De Wijk Ontwikkelingsmaatschappij (WOM) en de stichting JoHo hebben dit vervallen, voormalige theater grondig verbouwd en herontwikkeld. De stichting JoHo nam er zijn intrek in. Dit is een ontwikkelingsorganisatie met wereldwijd winkels en websites, waar mensen en organisaties worden gestimuleerd en geholpen bij talentontwikkeling en internationale samenwerking. Joho organiseert bijeenkomsten voor studenten en jongeren op het gebied van buitenlandse reizen, studies en stages, werken in het buitenland en werken aan een betere wereld (onder andere ontwikkelingshulp). Kansen voor West heeft bijgedragen aan de verbouwing en herinrichting van het pand.

De grote theaterzaal is opgeknapt en geïsoleerd en bruikbaar gemaakt voor evenementen op het gebied van cultuur, muziek, debat en lezingen. World Experience heeft onder meer een Fair Trade &amp, Travel Shop met Fair Trade-producten uit andere landen en culturen, onder andere uit ontwikkelingsprojecten waarmee wordt samengewerkt. Mensen kunnen er terecht voor boeken en artikelen op het gebied van leren, reizen, werken, helpen en emigreren, evenals voor advies over stages en ontwikkelingshulp in het buitenland. Het 'multi-culti' Café Meeting-point met 'eerlijke' koffie en internationale hapjes, drankjes en kleine gerechten maakt er een echte sociale ontmoetingsplaats van. Het centrum heeft direct voor extra werkgelegenheid gezorgd en draagt bij aan een beter leefmilieu in de buurt, in het bijzonder ook voor expats en andere internationale inwoners van Den Haag.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen